mobil menu
Anasayfa » Rehberlik » Üniversite Sınavına Hazırlık

Üniversite Sınavına Hazırlık

takvim 05 Mayıs 2020    okunma 993 defa okundu    kat Kategori : Rehberlik
Öğrencilik hayatımızda hepimiz yüzlerce sınava girip çıkmışızdır. Fakat üniversite sınavının önemi, girmiş olduğumuz bütün diğer sınavlardan fazladır. Çoğu öğrenci de bu sürece nasıl hazırlanacağını bilememektedir. Bu yazımızda üniversite sınavına en verimli şekilde nasıl hazırlanabileceğinizden bahsedeceğiz. 

Sınava nasıl hazırlanmalıyım?


Öncelikle, üniversite sınavına hazırlanan iki tip öğrenci vardır. Bi taraf lise zamanında zaten derslere hakim olan, bir taraftan ise lise süresince konulara çalışmamış temeli olmayan öğrenci tipi vardır. Temelinizin olması önemlidir fakat yoksa bile bu eksikliği kapatacak yöntemler uygulayabilirsiniz. 
İlk olarak, temeli olmayan öğrencilerin nasıl hazırlanması gerektiğinden bahsedeceğim. Temeli olmayan öğrencilerin, dershaneye veya özel kurslara olan ihtiyacı daha fazladır. Bu yüzden 9.sınıftan-12.sınıfa kadar olan konuları ek bir yardımcıdan dinlemeniz de fayda vardır. Temelim yok fakat evde video dinleyerek bu açığı kapatamaz mıyım diyenlerde bulunuyor, bu tamamen size bağlı bir konu. İnternetten videoyla konuları kapatmak sizin için daha zor ve disiplin gerektirecek bir seçenek olacaktır. Dershaneye veya kursa gittiğiniz de saatler belli olduğu için sıkı bir eğitime girmiş olursunuz. Fakat evde video izleyerek halletmek istiyorsanız, kendinizi o disipline göre ayarlamalısınız. 
Temeli olmayan öğrencilerin yapması gereken bir başka şey ise, eğer hala zamanınız varsa üniversite hazırlık sürecine diğerlerinden daha erken başlamanız gerekmektedir. Çünkü önünüzde halletmeniz gereken çok konu olduğun için zamana ihtiyacınız vardır. Eğer son senedeyseniz de halledebilirsiniz fakat sosyal yaşamınızdan ultra düzey kopmanız gerekir. Kendinize çok yüklenmeden, belli bir düzen ve disiplin içerisinde çalışma sisteminizi oturtmalısınız. İki üç güne bir 500 soru çözmektense, her gün 100 soru çözmenin emin olun daha fazla artısı vardır. Burada önemli olan istikrardır. Her güne belli konular koyun. Kendinize program hazırlayın. Günlük çözeceğiniz konuların sorularını belirleyin. Bir diğer yapacağınız şey ise, herkesin çalışma stili farklıdır. Sınav sürecine girmeden kendi çalışma stilinizi belirleyin. Kimisi yazarak çalışır kimisi okuyarak, bunu belirleyerek verimli çalışmanızı sağlayabilirsiniz. 

İkinci tip öğrenci, temeli olan öğrencinin çalışma programı daha hafiftir. Çoğu konuya hakim olacağı için daha çok sorular üzerinden devam etmelidir. Bildiği konuları sadece hatırlayarak, soru çözmeyle de pekiştirmelidir. Temeli olan öğrencinin evde video izleyerek çalışması çok daha kolay olacaktır. İsteğe bağlı dershane veya kursa da gidebilir ama bu tamamen kişiden kişiye değişir. Zaman kaybı olarak görüyorsanız, evde soru çözerek program hazırlamalısınız. Sınav senesinde önce kendinizi tanımalı, en iyi nasıl anladığınıza karar vermelisiniz. Temeli olmayan öğrencilerin de moralini bozarak yenik bir şekilde sınav sürecine girmemesi gerekir. Bir sene de her şey size bağlıdır. Emek ve çaba gösterdikten sonra her şeyi yapabileceğinize inanın.


facebook instagram twitter blog youtube
Üniversite Hazırlık © Copyright 2020, Tüm hakları Saklıdır.
Kaliteli içerik üretmek için sürekli çalışan ve üreten bir topluluğuz.