mobil menu
Anasayfa » Genel » 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için geçerli! 81 ili kapsıyor, haftada iki saat...

6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için geçerli! 81 ili kapsıyor, haftada iki saat...

takvim 06 Mayıs 2022    okunma 452 defa okundu    kat Kategori : Genel

Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. MEB yeni kararları resmen duyurdu. 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini kapsıyor. Güncelleme yapıldı. Haftada 2 ders saati olarak belirlendi. Çevre dostu projeleri odak noktasına alan MEB’in bu kapsamda hayata geçirdiği geri dönüşüm kütüphanelerinin sayısı 525’e ulaştı. Bu alanda bilinç oluşturmak amacıyla adımlar atan Bakanlığın, Çevre Dostu 1000 Okul Projesi ve Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği dersi ile öğrenciler, sıfır atık konusunda bilgilendirilecek. Bakanlık öğrencilerde çevre bilinci oluşturulması için Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği dersini de müfredata ekledi. 2015’ten itibaren 7 ve 8. sınıflarda seçmeli ders olarak okutulan “Çevre Eğitimi” dersinin adını “Çevre Eğitimi ve iklim değişikliği” olarak değiştiren Bakanlık, müfredatı da güncelledi. 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren ortaokul 6, 7 ve 8. sınıflarda haftada 2 ders saati olmak üzere toplam 72 saat seçmeli olarak verilecek derste öğrenciler, sıfır atık konusunda bilgilendirilecek.


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), çevre dostu ve sıfır atık konusunda adeta bir seferberlik başlattı. Bu konuda hayata geçirilen projeler de meyvelerini veriyor. Bu projelerin bir ayağını oluşturan geri dönüşüm kütüphaneleri en hızlı büyüyen projeler arasında yer alıyor. Her ilde en az bir hayat boyu öğrenme kurumuna geri dönüşüm malzemeleriyle oluşturulan geri dönüşüm kütüphaneleri kazandırmayı amaçlayan proje kapsamında 525 kütüphaneye ulaşıldı ve bir taraftan da çalışmalar devam ediyor. Hedefte her ilde en az bir geri dönüşüm kütüphanesi oluşturmak var.
 

1000 okul belirlendi

Öğrencilerde çevre bilincini oluşturmak amacıyla adımlar atan MEB’in çok önem verdiği projelerden biri de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte hayata geçirdiği Çevre Dostu 1000 Okul Projesi. Bu kapsamda Türkiye genelinde ilkokullar ağırlıklı olmak üzere temel eğitim seviyesinde bin okul belirlendi. Bakanlığın bu projesiyle okulların enerji ihtiyacının enerji panelleriyle karşılanması, yemekhane atıklarının kompost gübre haline getirilip çiçek yetiştirilmesi, yağmur sularının değerlendirilmesi hedefleniyor.

MEB, aynı projeyle Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği dersini de müfredata ekledi. 2015’ten itibaren 7 ve 8. sınıflarda seçmeli ders olarak okutulan “Çevre Eğitimi” dersinin adını “Çevre Eğitimi ve iklim değişikliği” olarak değiştiren Bakanlık, müfredatı da güncelledi. 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren ortaokul 6, 7 ve 8. sınıflarda haftada 2 ders saati olmak üzere toplam 72 saat seçmeli olarak verilecek derste öğrenciler, sıfır atık konusunda bilgilendirilecek.

facebook instagram twitter blog youtube
Üniversite Hazırlık © Copyright 2020, Tüm hakları Saklıdır.
Kaliteli içerik üretmek için sürekli çalışan ve üreten bir topluluğuz.